Jojo-børsen endte i minus

Etter å ha gått opp og ned gjennom hele dagen, endte hovedindeksen på Oslo Børs torsdag med en nedgang på 0,24 prosent til 432,60 poeng.

På sitt høyeste lå indeksen like under 438 poeng, på sitt laveste på drøyt 431. Det er fortsatt ingen klare tendenser som kan antyde hvilken retning børsverdiene vil gå.

I motsetning til ved de fleste andre børser, skal den høye oljeprisen slå positivt ut i Oslo, men høy oljepris skaper også frykt for internasjonal nedgang. Det preger også Oslo Børs, der utlendingenes handel er helt dominerende.
Torsdagens omsetning endte på 11,6 milliarder kroner. Av de store selskapene var det bare Seadrill som fikk en skikkelig opptur på 4,4 prosent etter John Fredriksens løfte om et solid utbytte. Aksjen ble omsatt for 1,6 milliarder kroner. I den andre enden av skalaen måtte Yara registrere en nedgang på 3,1 prosent. Begge disse aksjene har vært av de få vinneraksjene på Oslo Børs i år.

StatoilHydro steg 0,93 prosent til 162,40 kroner etter at oljeprisen fortsatt holder seg rundt 100 dollar.

Tandberg Data fortsatte nedturen med et fall på 13 prosent. Øvrige vinnere og tapere var stort sett aksjer i små selskaper med liten omsetning.