Setter inn prosjektgruppe mot togforsinkelser

Siden nyttår har det vært togkaos i Oslo-området fem ganger. En prosjektgruppe er svaret fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Senest mandag ble mellom 30.000 og 50.000 pendlere i Oslo-området rammet av nok et togkaos. Brann i en ledning på Skøyen førte til full stans. 260 tog ble helt eller delvis innstilt, og forsinkelsene var på til sammen 60 timer.

Den femte hendelsen på under to måneder vekket samferdselsministeren som onsdag kalte sjefen i Jernbaneverket, Steinar Killi, og konsernsjef i NSB, Einar Enger, inn til møte i Samferdselsdepartementet.

Tillit
Stortingspolitikere som har reagert på forsinkelsene har bedt Jernbaneverkets ledelse om å gå, men Navarsete har fortsatt tillit til at Killi får slutt på togstansene.

- Jernbaneverket gjør en solid jobb. Det er mye flinke og dyktige folk som gjør en god jobb og det er til dels vanskelige forhold, sier samferdselsministeren til NTB.
Liv Signe Navarsete bestemte i møtet med jernbanetoppene onsdag å sette ned prosjektgruppen for å få slutt på togkaoset i Oslo-området. På møtet gikk Navarsete gjennom de forskjellige tiltakene som så langt er satt i gang og de som er planlagt.

- Poenget med prosjektgruppa er å få en gruppe som er beslutningsdyktig, som har kompetanse og som kan framskynde en del av planene så vi ikke behøver å vente på å få en varig bedring, sier samferdselsministeren.

- Vår makt
- Vi er helt enige om at vi ikke kan leve med avbrudd som vi har hatt den siste tiden. Men nå tar vi tak i dette. Og vi gjør det sammen med de involverte selskapene. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å få slutt på disse avbruddene, lover Navarsete.

I prosjektgruppen sitter ledelsen i Jernbaneverket, Flytoget, NSB og noen andre av jernbaneaktørene. De vil se spesielt på Skøyen-området, og et av de større prosjektene er at oppgradering av Oslo-tunnelen vil bli framskyndet.