Få orden på jernbanen

Nå må politikerne skaffe til veie de midler som trengs. Og nå må de rette myndigheter sette opp en plan for hvordan togtrafikken i Oslo-området skal komme på sporet. Etter det vi forstår er det ikke enorme pengesummer som trengs for å få orden i togkaoset rundt Oslo. Den fremdriften vi har sett i utbedringene så langt er ikke holdbare.

 

Når vi samtidig vet at enkeltpersoner, bedrifter, institusjoner og andre taper enormt på de mange togforsinkelsene i tillegg til det samfunnet taper, er det uhørt at denne saken ikke er ordnet for lengst.

Alle vet at den sårbare Oslotunnelen hvor togene går under hovedstaden er over 30 år. Alle vet at mange signalanlegg og annet utstyr knapt har vært rørt siden tunnelen ble bygget. Bare det at det ikke er en ambisøs plan for vedlikehold og oppdatering er en skandale i seg selv. Når har statsråd Liv Signe Navarsete kallet partene inn på teppet igjen - la det skje noe da. Prat har vi hatt nok av.

Vi forstår de prøvelser de togreisene utsettes for. Det å komme for sent til jobb så ofte som de togreisende gjør, fører til masse stress og selvsagt til dårlig samvittighet. Men de skal vite - det er andre som har skylda!