Gebisset ble ristet i stykker på humpete vei

Bilturen gjennom Engerdal gikk ikke helt som forventet for Eindride Edvang (76). Humpete vei gjorde at gebisset hans ble ristet i stykker.

Tanngarden delte seg i to på grunn av en hump på fylkesvei 217 ved Sølen i Engerdal i Hedmark. Også ekstralysene på bilen løsnet på grunn av ristingen.
Nå raser Edvang mot dårlig veivedlikehold.

- Jeg har hatt førerkort og kjørt bil, lastebil, drosje og vært kjørelærer i 56 år. Men jeg har aldri opplevd mer skramlete og ruklete vei enn i år. Vi betaler så mye i skatter og avgifter på kjøretøyene våre at jeg mener vi kan forlange å glede oss over en kjøretur. Nå opplever vi det motsatte, sier Edvang til Østlendingen.

Han mener det bør være en menneskerett å kunne kjøre bil uten å måtte putte løstennene i lomma. Nå må han belage seg på tannlegebesøk for å få tanngarden på rett kjøl igjen.

Edvangs kone Turid (69) har til nå hatt deltidsjobb i en barnehage. Nå orker hun ikke lenger, og sier opp jobben på grunn av veistandarden.

- Det går ikke an å høre mobilen ringe når jeg befinner meg på de verste strekningene. Å høre på radioen kan vi bare glemme, for lyden drukner i all ristingen, sier hun.