VIP-stoler på Sør Arena blir advokatmat

Start er stolt over sin nye hjemmebane Sør Arena, men VIP-stolene holder ikke mål. De er nemlig i ferd med å bli ødelagt etter kun én sesong.

- Dette liker jeg svært dårlig. Stadionet er så flott ellers, så det er veldig synd at helhetsinntrykket skjemmes av dette. Vi kan ikke ha det slik, sier administrerende direktør i Start Toppfotball AS, Jan Oddvar Skisland, til Fædrelandsvennen.

Allerede i fjor sommer begynte malingen å sprekke opp på armlenene og rygg- og seteplatene. I løpet av vinteren har situasjonen forverret seg. Ifølge lokalavisen er de fleste av de 1400 VIP-stolene mer eller mindre ødelagt.

Millionutgifter i vente
- De forfaller fra uke til uke, sier avtroppende daglig leder, Harald Andersen.
I fjor høst leverte Start reklamasjon til det australske firmaet Starena. Før jul var leverandøren på befaring, og i januar kom de med svar der de avviser at de vil sette opp nye stoler kostnadsfritt.

Det godtar ikke Start som har satt advokater på saken. Totalt risikerer sørlendingene å måtte ut med mellom 1 og 2 millioner kroner til riving av nåværende stoler, kjøp av nye, frakt, montering og advokathonorar.

Ikke beskyttet
- Starena sier de kan være villig til å sette opp nye stoler til kostpris (innkjøpspris), men vi vet ikke helt hva det innebærer - hva det vil koste, om vi må betale frakt, om vi må betale folk til å montere osv. Uansett er vi ikke fornøyd før vi har på plass nye stoler av samme standard, men uten treproblemene og uten at det koster oss noe ekstra, sier Harald Andersen.

Fædrelandsvennen har ikke fått kontakt med noen i Starena, men ifølge Start skylder det australske firmaet på at klubben ikke har beskyttet stolene med trekk mellom kampene.