Mange nye fastlandssamband

I løpet av de siste ukene har vi eller skal vi åpne en rekke nye veisamband som vil gjøre livet langt lettere for svært mange mennesker. Lofast er blitt et stjerneprojekt i nord. Det samme er Eiksundsambandet på Sunnmøre og snart kan også Halsnøyprosjektet i Hordaland åpne. For mange distrikter betyr dette en ny fremtid og nye muligheter.

Ikke alle i sentrale deler av Østlandet er enig i at det brukes så mye samferdselsmidler ute i distriktene. Man skal da ikke glemme den verdiskapningen som nettopp skjer i disse delene av Norge.

Problemet er at det ikke brukes for mye samferdselspenger ute i distriktene. Etter vårt syn brukes det alt for lite penger både der og i sentrale områder. Mange av produktene som produseres ute i distrikts-Norge kjøres enten på jernbane eller med trailer ned til Østlandet for videre eksport til utlandet.
Vi gleder oss over alle nye veistubber, over alle nye tunneler og over alle nye bruer som bygges.

Vi gleder oss også over det som skjer på jernbanesiden. Håpet er at politikerne nå endelig kan ta et krafttak for samferdselsutbyggingen som er selve blodåren i landet.