Statlige ledere holder ikke mål

Knapt halvparten av de ansatte i staten synes deres nærmeste leder gjør en god jobb. Altfor dårlig, mener moderniseringsminister Heidi Grande Røys.

 

Det er en omfattende undersøkelse av statsansattes syn på egne arbeidsforhold som avdekker misnøyen, skriver Aftenposten. Grande Røys er ikke fornøyd og sier at å gjøre de lederne som jobber i staten dyktigere er utfordring nummer én.

Undersøkelsen viser også at mange statsansatte synes de har dårlige utviklingsmuligheter og ikke ser resultatet av jobben de gjør. Dette mener Grande Røys er et lederansvar, og lederutvikling står på toppen av hennes agenda.

Men selv om misnøyen med sjefen er stor i offentlig sektor, er det store flertallet av medarbeiderne både mer motiverte og mer tilfredse med sin arbeidsplass enn kolleger i privat sektor.

Samtidig skårer lønnsfastsettelsen svært dårlig i undersøkelsen; bare tre av ti drøfter lønn med egen leder og kun fire av ti mener det er klare kriterier for tildeling av lokale tillegg. Grande Røys sier at staten har som mål å være konkurransedyktig på lønn og betingelser samlet sett.