Mesterhus på Svalbard

Som mange andre har også Mesterhus lagt sin årskonferanse til Svalbard. I de siste dagene har mer enn 300 delegater vært samlet i Longyearbyen. De sitter igjen med en fantastisk opplevelse. Noen fikk også oppleve det kraftige jordskjelvet natt til torsdag. Det var skremmende nok, men det gjorde heldigvis ingen skade. Ellers er også Mesterhus-delegatene opptatt av hva fremtiden skal bringe. Ingen frykter for 2008, men mange er spent på hva som skjer i 2009.

Når det gjelder Svalbard, er det fortsatt stor byggevirksomhet i Longyearbyen. Det er ca. 2 000 mennesker som overvintrer på Svalbard. På grunn av universitetet og turismen m v er behovet for nye leiligheter stort på Svalbard. Om noen Mesterhus-produsenter etablerer virksomhet i byen gjenstår å se, men for elementprodusentene må det være et marked.

Det er staten som eier all grunn på Svalbard, men festeavgiften for en bolig er fortsatt lav (2000 kroner i året).

I tillegg til et rikholdig sosialt program, var det også lagt opp til et sterkt faglig program i forbindelse med samlingen. Et 30-talls leverandører var også til stede. Alt det nye som skjer med tekniske forskrifter og nye byggemetoder gjør at behovet for slike samlinger er svært stort.

Det skjedde ellers et "maktskifte" i Mesterhus. Arve Solheim blir nye kjededirektør for forretningsområdet bolig, mens Raymond Myrland overtar som sjef for Mesterhus. Tidligere tekniske sjef Lars Myhre går til Boligprodusentene, mens Trine Dyrstad Pettersen blir nye teknisk sjef. Vi ønsker dem alle lykke til i sine nye jobber.