Vil granske pensjonsrot

Høyre krever gransking av Statens pensjonskasse etter at nesten 2.000 tidligere statsansatte har fått for lite utbetalt i pensjon.

Totalt dreier det seg om 234 millioner kroner som pensjonistene ikke har fått utbetalt. Partileder Erna Solberg mener Riksrevisjonen må undersøke hvorfor dette kunne skje, og hvordan Statens pensjonskasse har håndtert saken.

- Mange av dem som fikk pensjon har jo forsøkt å påpeke at dette var feil, men de har opplevd at det tok forferdelig lang tid før det ble innrømmet at de hadde rett, sier Solberg til NRK.

Mange av dem som ble offer for pensjonsrotet, har arbeidet i de militære bedriftene Horten Verft, Kongsberg Våpenfabrikk og Raufoss Ammunisjonsfabrik. Også tidligere ansatte i sivile virksomheter som NSB, Statkraft, Vegvesenet og Statens kantiner har fått for lite utbetalt i pensjon.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet har bestemt at pensjonistene skal få utbetalt pengene de har krav på.

Også Frp vil ha full gjennomgang av saken. De mener regjeringen snarest må kreve en rapport fra Statens pensjonskasse.

- Jeg blir selvfølgelig skeptisk og redd for at det kan være flere alvorlige feil gjemt i systemet. Derfor kan det være på sin plass at Statens pensjonskasse gjennomgår sine rutiner for å avdekke om det kan være flere feil, sier Frp-formann Siv Jensen til Laagendalsposten.