Energibruk ned 32 prosent

ROM Eiendom, Norwegian Property og Vital Eiendom har spart både på kostnader og energibruk.

ROM Eiendom har siden 1999 og frem til i dag har de jobbet bevisst for å redusere energibruken.

- Og vi har klart det. På disse årene har vi redusert forbruket med 32 prosent. Det betyr at vi i dag bruker 50 GWh mindre enn for åtte år siden, sier informasjonssjef i Rom Eiendom, Judy Velle Hafredal til Estatemedia.

I følge Vital Eiendoms formel for sparte kroner betyr det at ROM Eiendom har redusert kostnadene med 30 millioner kroner.

- Vi ønsker å ta i bruk "renere" og fornybare energikilder. Så langt er 35 prosent av energien brukt til oppvarming konvertert fra olje og elektrisitet til fjernvarme og bioenergi. Dette har ført til en bedre luftkvalitet og et redusert CO2-utslipp som bidrar til mer miljø- og energieffektive bygg, sier Hafredal, til Estatemedia.

Vital Eiendom har de siste årene redusert forbruket sitt med 75 GWh og spart svimlende 60 millioner.

I 1997 startet Vital Eiendom et program hvor de hadde som mål å få det meste av sine eiendommer inn i et energioppfølgingssystem. Dette er en webbasert løsning hvor man rapporterer forbruket en gang i uken. Avvik fra det de har definert som normalt forbruk skal kommenteres.

- På denne måten har vi økt bevisstheten rundt vårt eget energiforbruk. I dag er rundt en million kvadratmeter av våre eiendommer med i dette programmet, sier administrerende direktør Truls Tollefsen i Vital.

Norwegian Property er og fonøyd med omleggingen.

- Vi er i gang med ombygging av flere av våre eiendommer. Blant annet et bygg som vi skal leie ut til StatoilHydro i Stavanger. Her bytter vi for eksempel ut fyrkjelen og får inn fjernvarme, noe som gir mer miljøvennlig oppvarming, sier eiendomsdirektør i Norwegian Property ASA, Aili Klami til Estatemedia.