Sprengningsuhell

I forbindelse med en ordinær sprenging på Namdalsprosjektet 21. februar kom mindre steinfragmenter ut av kontroll og tok retning mot bebyggelsen ved Bangsundsvingene.

Ingen personer ble skadd. Statens vegvesen vil gjennomgå hendelsesforløpet grundig for å få klarhet i hva som har skjedd.

- Statens vegvesen tar hendelsen alvorlig, sier prosjektleder Steinar Johansen i en pressemelding.

Ved en ordinær sprengning kl 14.30 den 21. februar kom mindre steinfragmenter ut av kontroll. Disse tok retning mot bebyggelsen som ligger 200-300 meter fra spregningsstedet. Ingen personer ble skadd. Det er registrert skader på bordkledningen på ett hus.

Grundig gjennomgang
Hovedentreprenør utarbeider nå en rapport om hendelsen. Rapporten vil bli grundig gjennomgått sammen med Statens vegvesen.

- Statens vegvesen ser meget alvorlig på denne hendelsen, sier prosjektleder Steinar Johansen. Jeg kan forsikre naboer og alle andre om at vi vil gå meget grundig gjennom hendelsesforløpet sammen med entreprenøren. Dette for å få klarhet i hva som faktisk har skjedd og samtidig hindre at slike hendelser skjer igjen. Det vil ikke bli foretatt nye sprengninger før en slik gjennomgang er gjort.

Byggherre
Det er Statens vegvesen som er byggherre på Namdalsprosjektet. Sprengningsarbeidene som foregår på Bangsund inngår som en del av arbeidene med bygging av ny innfartsveg til Namsos fra sør, som er en av hovedparsellene i Namdalsprosjektet.

Hovedentreprenør er J.J. Syltern AS. Det er deres underentreprenør, Følling AS, som foretar selve spreningsarbeidene.