Fire nye hustyper fra Mesterhus

På Mesterhus-konferansen på Svalbard ble det lansert fire nye hustyper. Dette er hustyper hvor alle nye krav er lagt inn i standardløsningene.

- Vi har meget stor tro på disse konseptene, sier kjededirektør Arve Solheim til Byggeindustrien. Dette er hus til alle formål. Det er også lagt inn betydelig fleksibilitet i de nye husene som selvsagt også kan leveres som livsløpsboliger.

De nye boligtypene er Nathalie, Mille, Mathilde og Monica.

Slik presenterer man de nye hustypene:

Nathalie 

Norsk byggeskikk viser mange eksempler på smale, avlange hus der mønet følger terrenget. Husene ble opprinnelig bygget i bakker og lier for å verne dyrkbar mark, og Mesterhus Nathalie er inspirert av denne tradisjonen. Huset er likevel moderne konstruert og har et meget lavt energibehov. 

Arkitekt: Sten Andersen 

Monica 

Mesterhus Monica er et funkisinspirert hus på to plan. Underetasjen har overbygget inngang slik at du kan gå tørrskodd fra garasjen. Pulttaket i hovedetasjen gir ekstra god takhøyde og mye lys. Kombinasjonen av mur og tre i fasadene gir Mesterhus Monica et særpreg. Huset kan tilpasses til livsløpsstandard.

Arkitekt: Åge Bakken, Tegra AS

Mille

Mesterhus Mille er et moderne hus, med flere variasjonsmuligheter. Det kan tilpasses enhver livssituasjon eller tomt, uten at det arkitektoniske uttrykket blir ødelagt. Formen er ganske enkel og streng, bestående av en rektangulær treboks som er kledd med liggende panel.

Arkitekt: Arkipartner AS og sivilarkitekt Solveig Egeland, Tegra AS

Mathilde

Mesterhus Mathilde er en moderne tomannsbolig, med skrå himling og gode lysforhold. Legg merke til vinduene over skråtaket i fronten på huset og «vindussøylene» med sine dekorative plater. Huset har inngang i begge etasjer, og kan derfor tilpasses adkomst fra begge planene. Mesterhus Mathilde passer perfekt til skrånende tomt.

Arkitekt: Ola Hetland