Nattlig kjempetransport

To netter tar det å frakte og montere gangbroer mellom nye sykehussentrene på St. Olavs hospital i Trondheim. 

Stortransporten krever omlasting på Øya før den er framme på byggeplassen.

Broelementet er over 20 meter langt, 4,5 meter bredt og mer enn 10 tonn tungt. Politi og vegvesen forlanger derfor natt-transport, og arbeidet vil foregå natt til 26. og 27. februar.

Dette er eneste mulighet for å komme fra fabrikken i Fossegrenda til Øya uten å forårsake store trafikkproblemer. Mens transporten pågår, må Ceciliebrua stenges for ambulanser og drosjer.

Transporten er så stor at broelementet må legges sidelengs for å passere under broer på reiseruta.

I denne posisjonen er transporten 4,5 meter bred, og dette er for bredt for siste etappe. Transporten stopper derfor i krysset Ragnhilds gate / Maurtiz Hanssens gate (1) for å snu broelementet på høykant. Deretter bukseres den den forbi Kreftbygget.

Utenfor Kreftbygget blir det parkeringsforbud de aktuelle nettene. Dette er nødvendig for at transporten skal greie å passere. Så raskt som mulig kjøres lastebilene inn på byggeplassen (3), slik at normal trafikk ikke hindres lenger enn nødvendig.

Broelementet monteres i løpet av natta (26. februar) mellom Akutten og Gastro sør. Første del av montasjen omfatter gangbroa i to etasjer nærmest sykehuset. Neste natt gjentas operasjonen med flere elementer.

Av hensyn til sikkerheten på byggeplassen må nattarbeidet være ferdig før vanlig arbeid starter klokka 7.