Ingeniørene skuffet

NITO er skuffet over forslagene fra Likelønnskommisjonen. 

- Jeg er skuffet over at Likelønnskommisjonen ikke synes å ha tatt tak i de grunnleggende behovene for å modernisere og tilpasse norsk arbeidsliv til et moderne norsk familieliv. Flere av tiltakene er bra, men jeg tror ikke de er gode nok til å gi varige endringer i forholdet mellom kvinners og menns lønn i Norge, sier Kari E. Mærøe Lier, NITOs representant i referansegruppen til Likelønnskommisjonen i en pressemelding.

- Delt foreldrepermisjon er vesentlig for å likestille omsorgsplikten, men det er synd at Likelønnskommisjonen ikke har sett nærmere på vårt forslag om 6- timers dag for småbarnsforeldre som er et annet tiltak i samme retning, sier Mærøe Lier.

NITO foreslo for kommisjonen at dagens kontantstøtte bør avvikles og i stedet brukes til å dekke opp lønn for redusert arbeidstid for småbarnsforeldre. Bakgrunnen er at småbarnsforeldre har travle dager og erfaringer tilsier at dette løses ved at kvinner velger deltid som igjen fører til dårligere lønnsutvikling.

- Forskere har vist til at 40 prosent av lønnsforskjellen mellom kvinner og menn i privat sektor skyldes barnefødsler, så disse tiltakene vil ha stor betydning, sier Mærøe Lier.