Mesterhus på Svalbard

I formiddag landet delegatene som skal være med på Mesterhus-konferansen på Svalbard.

Mange var spent etter at det ved avgang fra Gardermoen ble opplyst at det hadde vært et kraftig jordskjelv på øygruppen. Gruvebyen var fortsatt inntakt da boligprodusentene landet, men lokalbefolkningen sa at det var skikkelige rystelser i natt.

Sysselmann Per Sefland var med på åpningen av Mesterhus-konferansen. Han kom selvsagt inn på det kraftige jordskjelvet natt til i dag. Til tross for den store styrken ble det ikke de store skadene på bygg og anlegg, men muren på sysselmannens nye kontor ble skadet. Det er fire hus i Longyerbyen som har kjeller, bl a det nye sysselmannskontoret. Der ble det også skader. Alle de andre husene står på peler.

Spenningen foran konferansen er i alle fall stor. For mange er det første gang at man besøker Svalbard. Det er lagt opp til et meget aktivt program - både faglig og sosialt. Mesterhus har et meget godt år bak seg, og man håper at 2008 også skal bli bra. Men boligprodusentene i denne gruppen er også spent på utviklingen i salget utover året.

Konferansen starter i dag kl. 14 på det legendariske Huset på Svalbard. Byggeindustrien er til stede, og vi vil komme fortløpende med rapporter fra konferansen.