Spennende fotokonkurranse

Vi har allerede fått god respons på vårt initiativ til å lage en stor fotokonkurranse sammen med BNL og Fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. I løpet av et helt år kan man fotografere og dokumentere hva byggenæringen har skapt av byggverk i Norge. I mai neste år vil det bli prisdryss. Det er nok av spennende motiv. 

Sist vi hadde en tilsvarende sak var i 2005 da hele Norge markerte 100 årsdagen fra frigjøringen fra Sverige. For vår del var vi sterkt engasjert i det vi kalte Århundrets byggverk. Dette ble et omdømmeprosjekt byggenæringen fikk mye glede av. Til tross for at byggenæringen rettmessig har fått mye kritikk både for arkitektur og gjennomføringen av prosjekter, er det skapt bygg- og anleggsprosjekter som ruver – selv i verdensmålestokk. Vi har veldig mye vi kan være stolte av. Dette håper vi kan dokumenteres gjennom en fotokonkurranse.

Det at en slik konkurranse går gjennom et helt år åpner for at man kan ta bilder til ulike årstider og med ulik lyssetting. Vi ønsker bilder av det byggenæringen har skapt. Det er ikke lite. Grovt sett kan man si at byggenæringen har skapt det meste som ikke Vår Herre har skapt på jorden – i alle fall av konkrete små og store byggverk. Man kan få fantastiske bilder av en dørhengsel, eller av en vinduskarm eller hva det måtte være. Det er bare fantasien som setter begrensninger.

Håpet er at vi kan lage en flott fotoutstilling i etterkant. Før det vil bildene bli publisert bl.a. på bygg.no og i Byggeindustrien. Vi regner med at en rekke andre media også vil vise bildene. En egen profesjonell jury skal gå gjennom alle bildene – og vinnerne – de får flotte premier.

Start allerede i dag – og bildene skal sendes til Byggeindustrien. De kan sendes direkte til redaktørens adresse: php@bygg.no. Papirbilder kan også sendes inn. Adressen er da Byggeindustrien, postboks 6831, St. Olavs Plass 27, 0130 Oslo. Merk konvolutten: Fotokonkurranse
I og med at bildene skal kunne blåses opp, må man bruke fotoutstyr som kan ta bilder i høyoppløst format. Det kan de aller fleste moderne kameraer.

God fotojakt.