Scandic lander på Gardermoen

Hotellkjeden Scandic fortsetter sin aggressive vekststrategi og offentliggjør nå sitt tredje hotell på kort tid i Norge. 

På slutten av 2009 åpner Scandic Oslo Airport ved Gardermoen. I 2007 lanserte Scandic sin vekststrategi med fokus på å styrke sin posisjon i Norden og i tillegg til ekspansjon i Nord- og Øst-Europa samt Russland. De siste tre månedene har Scandic offentliggjort ikke mindre enn tre nye hotellprosjekt i Norge; på Forus i Stavanger, i Bodø og nå sist på Gardermoen ved Oslo Lufthavn.

- Det er viktig at vi styrker vår posisjon i Norge og de tre hotellprosjektene vi nå er i gang med, kommer med sine strategiske viktige plasseringer, å bidra til å løfte Scandics varemerke og posisjon ytterligere,” uttaler Frank Fiskers, konsernsjef for Scandic. ”Det er faktisk morsomt at vi får vist vår aggressivitet - for det er ingen hemmelighet at vi gjerne vil ha en sterkere posisjon i Norge, avslutter han.

Nye Scandic Oslo Airport vil få 250 rom, restaurant, bar, fitness og konferansemuligheter for opptil 850 personer. Hotellets beliggenhet vil være på Gardermoens vestside, det første hotellet man kommer til fra terminalen. Det blir gode parkeringsplasser på området og bare 6 minutter fra terminalen med ’shuttle’ buss. Byggstart er satt til august i år, med forventet åpning på slutten av 2009.

Scandic har inngått en leieavtale med eiendomsselskapet Gardermoen Parkering Eiendom AS. Bak selskapet står Larshus AS (Lars Haugli) og Utstillingsplassen Eiendom AS. Den totale investeringen er ca 300 millioner norske kroner. Terje Haugan som representerer eier uttaler at: - Den kraftige veksten i området på Gardermoen er spennende for oss som eiendomsutviklere å være med på. Vi har tro på at Scandic vil bli en sterk aktør med sin miljøprofil og tydelige konsepter.