Stor fotokonkurranse fra bygg og anlegg

Byggeindustrien og Byggenæringens landsforening (BNL) går inn som sponsorer for den store internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund.

To konkurranser 

Det blir faktisk to konkurranser. En skal gå under selve Festivaluken fra 1. - 7. mai i år. Der er temaet Gjenreisningsbyen. Kristiansund bkle bombet sønder og sammen under siste verdenskrigen, og byen er vel en av de største gjenreisningsbyene.

Den andre konkurransen har som tema hva Byggenæringen har skapt. 

Startskuddet for denne spesiell fotokonkurranse går når festivalen starter i mai i år. Konkurransen vil gå over et helt år - og på Nordic Light i 2009 blir det stort premiedryss.

- Vi ønsker bilder av alt som har med bygg og anlegg å gjøre. Dette betyr at det er et vidt område som man kan bruke fantasien og fotoapparatet på. Det kan være bilder av detaljer av bygg, hele bygg eller av store anlegg som f. eks. bruer. I og med at konkurransen skal gå over et helt år, kan samme motiv brukes under forskjellig lys og til ulike årstider. Tenk deg et brubilde i fire eller flere varianter med ulik lyssetting. Her er det kun fantasien som setter begrensninger, sier redaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien som også er svært glad for at Byggenæringens Landsforening er med på opplegget.

I tillegg har byggutengrenser.no gått inn med premiepenger i konkurransene.

- Dette kommer til å bli omdømmebygging som virkelig monner for byggenæringen, sier han. Vi har mye å være stolte av når det gjelder bygg- og anleggsprosjekter i Norge. Det er byggenæringen som har bygget dette landet.

Bakgrunnen for denne fotokonkurransen er på mange måter alle aktivitetene Byggeindustrien hadde rundt Århundrets Byggverk i 2005. Da ble det skrevet bok, arrangert utstillinger og det var stor interesse for konkurransen Århundrets Byggverk, som ble Atlanterhavsveien på Nordmørskysten.

- Sjelden eller aldri har vi sett så mye positiv omtale av byggenæringen som vi så i forbindelse med dette opplegget, sier han.

Allerede den gang hadde Pedersen planer om en fotokonkurranse.

- Det fikk vi ikke til da. Men når arrangørene av Nordic Light spurte om vi var interessert i å finne frem til et samarbeidsprosjekt, falt tankene ned på en storslått fotokonkurranse, sier han.

Byggeindustrien kommer til å presentere bilder etter hvert som de kommer inn. Dette vil skje både på bygg.no og i bladet.

- Når konkurransen er over, har vi forhåpentligvis så mange flotte bilder av vi kan lage en utstilling som kan brukes for alt den er verdt. Så nå er det bare å hente frem fotoapparatet først som sist. Sett i gang. Kanskje finner du drømmemotivet bak neste sving eller ved inngangsdøra til huset ditt, avslutter Pedersen.

Du kan lese mer om Nordic Light på www.nle.no