Byggestart uten klarsignal

Ingen vet hvem som ga klarsignal til å bygge nytt sykehotell ved Radiumhospitalet.

Sykehusdirektør Åge Danielsen sier han ikke visste at det var startet bygging av nytt sykehotell, skriver Aftenposten. Peab-prosjektet er nå stoppet opp.

- Det Åge Danielsen har sagt til meg, er at godkjenning av byggestart er gitt av andre enn ham, sier tidligere styreleder Ingar Pettersen ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet, til Aftenposten.

Ingar Pettersen trakk seg som styreleder mandag.

Åge Danielsens signatur skal ikke være å finne på noen sentrale dokumenter for byggeprosjektet til 125 millioner kroner. Etter at Helse Sør-Øst stoppet prosjektet, kan regningen bli opptil 50 millioner høyere.

Ingar Pettersen sier til Aftenposten at da han ble orientert av Åge Danielsen om at byggingen var i gang, tok han umiddelbart affære og ba om at Helse Sør-Øst skulle orienteres.

Danielsens påstander om total uvitenhet om byggeprosjektet som ble stoppet tvert av deres eiere Helse Sør-Øst 4. januar i år, står i skarp kontrast til det omfattende planleggingsarbeidet han selv dokumenterer i styresaken om sykehotell på Radiumhospitalet. Dokumentet ble lagt frem for styret 15. januar i år.