Slår seg sammen

Etter lengre tids samarbeid mellom Betonmast Bane AS og Strukton Rail AS har virksomhetene besluttet at jernbanevirksomheten slås sammen. 

Strukton Rail former nå sammen med Betonmast AS jernbanetekniske del, som utgjøres av Betonmast Bane AS og TEAS, Trafikk-Elektro AS – en meget betydelig aktør på det norske markedet.

I forbindelse med at Jernbane divisjonen i Betonmast AS fusjoneres inn i Strukton Rail, blir selskapet også deleier av den norske avdelingen i Strukton konsernet. På denne måten styrkes også kompetansen i Strukton Rail i Norge.

Betonmast Bane AS er sammen med TEAS en ledende entreprenør på områdene for nybygg og vedlikehold av sporanlegg, elkraft-, signal- og telekommunikasjonsanlegg innen sporvei- og jernbanesektoren. Fusjonen er i tråd med Strukton Rails ambisjoner om å bli Nordens ledende entreprenør på jenbaneinfrastrukturen.

– Strukton Rail AS tilføres gjennom handelen den omfattende kompetanse og det svært gode rykte Betonmast Bane og TEAS besitter. Vi legger nå grunnlaget for en sterk og lokalt forankret Strukton-virksomhet i Norge sier styreformann i Strukton Rails skandinaviske selskaper, Jesper Rasmussen.

– Gjennom fusjonen får vi en solid jernbaneentreprenør i det norske markedet, sier Petter A Vistnes, konsernsjef i Betonmast AS. Samarbeidet innebærer fordeler for begge parter – Strukton kan gjennom sin kunnskap om jernbaneinfrastruktur og sin størrelse på det europeiske nivå hjelpe til å utvikle og styrke kompetansenivået – noe det norske marked på sikt også vil være tjent med og sågar kanskje avhengige av – Strukton Rail i Norge får nå ytterligere styrket og trygget sin plattform innen de ulike kompetanseområdene som kreves for å være en total leverandør i denne sektoren.

– Videre kan våre kunder være trygg på at fokus på kvalitet, kompetanseutvikling og sikkerhet videreføres og forsterkes med solide eiere i bakgrunnen.

– Våre medarbeidere får en unik mulighet til å videreutvikle seg og bidra til løfte virksomheten opp i eliteserien blant jernbaneentreprenører. Mulighetene for et fruktbart samarbeid mellom Strukton Rail og Betonmast skal heller ikke undervurderes. Gjennom fusjonen kommer selskapene nær hverandre og det kan komme mange interessante prosjekter egnet for samarbeid i framtiden, sier Petter A Vistnes.