Trekker seg etter prosjektstans

Ingar Pettersen trekker seg som styreleder i Rikshospitalet HF etter at Helse Sør-Øst krevde stans i byggingen av nytt sykehotell på Radiumhospitalet.

Byggingen av sykehotellet ble igangsatt uten finansiering og godkjenning. Planleggingen var godt i gang da Helse Sør-Øst krevde full stans. Det var blant annet inngått avtaler med entreprenøren Peab og stillaser var satt opp, kunne Aftenposten fortelle lørdag.

Nå trekker styreleder Ingar Pettersen ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet seg.

- Dette er selvsagt ingen god sak for Rikshospitalet, men vi hadde lagt et løp for det og ønsket å gjennomføre en styrebehandling av det. Når Helse Sør-Øst går ut i forkant av vårt styremøte 28. februar, føler jeg de ødelegger for styrets mulighet til å behandle saken, sier Pettersen til NTB.

Han mener en slik innblanding i enkeltsaker gjør det umulig å utføre «meningsfylt styrearbeid».

I en pressemelding til NTB skriver Pettersen at «gode styrevedtak oppnås når det skjer konstruktive prosesser i styremøtene der alle sider av sakene blir belyst. Fastlåste holdninger til vedtak fra enkeltmedlemmer i styret fører sjelden fram til gode løsninger.»

Pettersen mener «styringsdokumentene for de lokale helseforetakene er detaljerte og krevende, men mulige å styre etter hvis det legges langsiktige planer for gjennomføring.»