Minister varsler tunnelkamp

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil kjempe for at rehabilitering av tunneler kan gå parallelt med trafikkavviklingen.

Ved de undersjøiske tunnelene Ålesundtunnelene og Freifjordtunnelen har Arbeidstilsynet lagt seg på en linje der de ikke tillater trafikkavvikling mens rehabiliteringsarbeidene pågår. Dette har nå fått samferdselsministeren til å reagere.

- Dette har så vidtrekkende konsekvenser og er så ille at det knapt er til å leve med i framtida, sier Navarsete til Tidens Krav.

- Om nødvendig kommer jeg til å løfte saken opp på departementsnivå. Samtidig vil jeg gjøre regjeringen oppmerksom på de store konsekvensene dette får, ikke minst kostnadsmessig. Lover og regler skal følges og sikkerheten ivaretas, men det må kunne gjøres på en annen måte enn det Arbeidstilsynet nå legger opp til, sier statsråden til TK.

I anken til Arbeidstilsynet har Statens vegvesen lansert en løsning der det er kolonnekjøring gjennom tunnelen mens arbeidene pågår. Vegvesenet foreslår også et nært samarbeid med arbeidsmiljømyndighetene, forskningsmiljøene, bygge- og anleggsbransjen og bedriftshelsetjenesten om et forsknings- og oppfølgingsprogram.

Les også:

Stenger under rehab

Håpløst av Arbeidstilsynet