Tromsø 2018 vurderer ny spareplan

Bjørge Stensbøl i Tromsø 2018 ser på muligheten for å droppe planene om en storstilt seremoniarena for 30.000 tilskuere på Valhall.

Det samme gjelder langrennsarenaen i Movika og alpinanlegget i Håkøybotn. Hoppanlegget i Grønnåsen kan også bli mindre enn opprinnelig planlagt, skriver Nordlys.

Men åpningsseremonien kan derimot bli flyttet fra Valhall til Grønnåsen.
- Hensikten er å se om det finnes andre og bedre alternativer, økonomisk, arealmessig og miljømessig, sier Bjørge Stensbøl, som i går presenterte Tromsø 2018s ambisiøse miljøstrategi på 2018-konferansen i Tromsø.

- Vi er ikke kommet langt i arbeidet med å se på arenaalternativer, men slike muligheter blir nå vurdert. Vårt OL-konsept er ikke statisk, men dynamisk. Da er det naturlig at vi tenker i slike baner, sier han.

Det som blir vurdert, er ikke minst nødvendigheten av en gedigen seremoniarena på Valhall, som er kostnadsberegnet til 246 millioner kroner.

- Vi ser også på mulighetene for å operere med en felles slette for de to hoppbakkene i Grønnåsen, der det også lar seg gjøre å arrangere åpnings- og avslutningsseremonier, samt medaljeseremoniene. I så fall må det graves dypere enn opprinnelig planlagt i Grønnåsen, sier Stensbøl.

Stensbøl sier det ikke foreligger planer om redusere antall haller under OL. Han sier Tromsø 2018 selv har kvalitetssikret søknaden etter at den ble sendt til behandling i regjeringen. Der har OL-organisasjonen selv funnet områder hvor det mulig å spare penger.