Tidenes kvartal for AF Gruppen

AF Gruppen har aldri levert et så bra kvartalsresultat som i fjerde kvartal 2007. 

AF Gruppens omsetning var MNOK 1.558 (1.504) i fjerde kvartal 2007. Resultatet før skatt var MNOK 67,3 (50,0) og er tidens beste kvartalsresultat for AF.

Construction oppnådde et resultat før skatt i fjerde kvartal på MNOK 22,7 (-14,6). Innenfor anlegg viser områdene kraft og havn god utvikling, mens infrastruktur har store utfordringer med hensyn til lønnsomhet.

Byggvirksomheten i Oslo har bedret resultatene i 2007, mens deler av virksomheten i Sverige og Østfold ikke leverer tilfredsstillende resultater. Arbeidet med marginforbedringer vil fortsette for fullt i 2008.

I Services var resultatet før skatt MNOK 18,0 (66,0) i fjerde kvartal. Etterspørselen etter rivingstjenester onshore er stor samtidig som selskapet har inngått to større kontrakter offshore. Virksomhetsområdet har etter inngåelse av kontraktene en betydelig ordrereserve ved utgangen av 2007.

AF har i løpet av 2007 blitt en solid leverandør av tjenester innenfor energieffektivisering og fortsetter satsingen gjennom kjøpet av Mollier AS i fjerde kvartal 2007.

I virksomhetsområdet Eiendom ble resultatet i fjerde kvartal MNOK 22,3 (5,1). Boligmarkedet preges av stor usikkerhet, og det tar lenger tid å få solgt boligene. Etterspørselen etter yrkesbygg viser fortsatt en positiv trend og bidrar til bedringen i resultat sammenlignet med samme periode i fjor.

Samlet ordrereserve har aldri vært høyere og var ved utgangen av året MNOK 5.862 (5.177).

- Alle de tre virksomhetsområdene er med og bidrar til at AF leverer sitt hittil beste kvartalsresultat. En solid finansiell stilling og langsiktig satsing på marginforbedringer gir oss et godt utgangspunkt for å møte fremtidige utfordringer i markedet. AF har etablert seg som en betydelig leverandør av miljø- og energirelaterte tjenester. I løpet av fjerde kvartal har vi inngått kontrakter som ytterligere styrker vår posisjon på disse områdene, sier konsernsjef Pål Egil Rønn.