Kommuner satser på HeatWork

Stadig flere kommuner investerer nå i HeatWork konseptet for å imøtekomme strengere krav til effektivitet og kostnadskutt. 

Investeringen bidrar umiddelbart til økt lønnsomhet for kommunenes driftsavdelinger, skriver selskapet i en pressemelding.

- Maskinen og konseptet er unik i sitt slag og sparer oss ikke bare for enorme beløp som ellers ville gått med til selve tinejobben og eventuelle skader på omgivelsene, men også tidsmessig i forhold til personell. Alternative metoder for å bryte telen utgjør en stor miljøbelastning for lokalsamfunnet. Investeringen dekker vi inn på 2 år, sier Kjell Lundstøm i Luleå Kommune.

- Bruken av HeatWork konseptet gjør oss i stand til å jobbe hele året og gir oss en unik fleksibilitet i tineareal og bruksområder. Stort bruksbehov har gjort investeringen så lønnsom at vi har valgt å eie fremfor å leie ved behov, sier Reidar Johansen i Nordkapp Kommune.

- Bruken av HeatWork konseptet øker sikkerheten for innbyggerne så vel som for de ansatte ifm tinejobber i kommunen. Totalkostnaden vår på disse jobbene er drastisk redusert etter anskaffelsen av konseptet på grunn av enkel opp- og nedrigging, rimelig forbruk og redusert personal kost, sier Are Stenkjær i Harstad Kommune.

Maskinens enkle og fleksible konsept er besparende for kommunene både tidsmessig og økonomisk. Konseptet brukes i første rekke til tining av frossen grunn i forbindelse med vedlikehold og gravejobber for kabelgrøfter, VA-nettet, telecom etc samt til oppvarming av bygg. Miljømessig representerer HeatWork konseptet en revolusjon i forhold til tidligere brukte metoder.

- Vi merker en økende etterspørsel etter konseptet fra kommuner i Norge og Sverige som søker å optimalisere sine driftsavdelinger. Tilbakemeldingen er klar fra våre kommunale kunder; HeatWork bidrar til å håndtere stramme budsjetter og stadige krav til effektivitet og HMS krav, sier salgs og markedsdirektør i HeatWork Michelle Opshaug.