15 millioner til trafikksikkerhet

Statens vegvesen setter av 15 millioner kroner til trafikksikkerhetstiltak sør i Stange kommune. 

Bakgrunnen er at det forventes økt trafikk på lokalvegnettet da ny firefelts E6 er bompengefinansiert.

Kommunestyret i Stange behandlet en rapport om trafikksikkerhetstiltak på lokalvegnettet på strekningen Minnesund-Uthus i slutten av januar 2008. Statens vegvesen er enig med kommunen i at tiltak ved og sør for Tangen prioriteres med hensyn til trafikksikkerhet, og foreslår totalt syv tiltak gjennomført innen rammen på 15 millioner kroner.

Gang- og sykkelveger
Gang- og sykkelveger på tre steder er blant tiltakene Statens vegvesen foreslår. En gang- og sykkelveg på totalt 1,4 kilometer er foreslått bygget langs rv. 222 fra Tangen til Skogsrud. Videre foreslås det gang- og sykkelveg langs rv. 222 på strekningen Tangen-Mosebekken. Denne gang- og sykkelvegen vil bli 1,75 kilometer lang, og vil i tillegg få belysning. I tillegg foreslår Statens vegvesen at fortauet på Vik bru på rv. 222 utvides. Denne utvidelsen gjøres ved å snevre inn kjørebanen til ett kjørefelt over brua. Disse tiltakene er anslått til å koste 12.800.000 kroner.

Fartsreduserende tiltak
Statens vegvesen foreslår fartsreduserende tiltak på følgende steder:
• Fv. 229 ved Hestnes.
• Fv. 229 ved Espa.
• Fv. 229 ved Skaberud.
• Fv. 229 fra Skaberud før kryss med rv. 222 ved Tangen.

Som tiltak vil Statens vegvesen bygge fartsdumper i tillegg til å skilte lavere hastighet på de nevnte strekninger. Byggingen av fartsdumper med mer er anslått til å koste cirka 2.200.000 kroner. Statens vegvesen anbefaler at fartsgrensen settes ned til 40 kilometer i timen på de fire strekningene.