Feil fokus, Jens

Vi er redd for at de mange tabbe-sakene fra Regjeringens side, kan få fokus vekk fra viktige sider ved politikken i Norge. Det som nå har skjedd rundt ansettelsen av nytt barneombud er etter vårt syn helt amatørmessig. Statsministeren må nå rydde opp. Inntrykket av at en liten kjerne politikere på vestkanten av Oslo har overtatt hele maktapparatet, må ikke feste seg. Dessverre har det nå vært for mange saker som tyder på liten politisk kløkt i nåværende regjering. Dette har selvsagt velgerne merket seg - og dommen kan bli hard på valgets dag.

Norge er et rikt land - men fortsatt sliter vi med elendige veier, dårlige jernbanestrekninger, dårlig infrastruktur ellers, utilstrekkelig eldreomsorg, uro i sykehusene, elendige resultater i skolen, forfall i all offentlig eiendom. Ja, vi kan fortsette oppramsingen.

Elendighetsbeskrivelsene skal selvsagt ikke overdrives. På mange områder bevilger vi mer penger enn noe annet land, men vi får uansett ikke valutta igjen. Det er mange som må gå i seg selv. Men på noen områder har politikerne - og det gjelder fra alle partier - sviktet fundamentalt. Det gjelder opprusting av infrastrukturen i Norge. Nå vi nå ser at halvparten av veiinvesteringene (vel 5.5 milliarder kroner hvert år) kommer fra bompenger, er det noe fundamentalt galt. Bompengene skulle være et supplement til offentlige investeringer.
Vi er redd for at landets statsminister nå må bruke tid og krefter for å rydde opp i amatørskap i regjeringskollegiet. Han må rake kastanjer i stedet for å konsentrere seg om de store linjer. Han må ikke glemme at han skal bidra til å bygge landet - og da snakker vi om hele landet. Det vi nå opplever i regjeringskontorene har i alle fall ikke noe med månelandinger å gjøre.