- Enig om NTP-hovedgrepet

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen understreker at partene som har utarbeidet NTP er enige.

- Jeg har deltatt i flere NTP-prosesser tidligere. Mitt inntrykk er at det aldri før er festet et så tydelig og samlende grep, som i arbeidet med NTP 2010-2019. Dette hovedgrepet opplever jeg at det hersker bred enighet om, fastslo vegdirektør Terje Moe Gustavsen engasjert, under et stort informasjonsmøte om NTP i Region sør, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Prinsippet vegdirektøren mener gir transportplanen helhet, er vektleggingen av trafikksikkerhet, miljø og drift og vedlikehold.

- NTP 2010-2019 bygger sine prioriteringer på en forutsetning om at vi skal ta vare på det vi har, før vi bygger ut nytt. Under planarbeidet, og på dagens møte, har jeg opplevd at samtlige aktører slutter opp om denne hovedretningen. Det som er blitt debattert underveis, dreier seg mer om hva vi eventuelt ønsker og kan få til - i tillegg. Slik oppsummerte Moe Gustavsen avslutningsvis informasjonsmøtet i Arendal.

Tidligere på formiddagen hadde regionvegsjef Andreas Setsaa kunnet ønske velkommen rundt 180 deltakere fra transportetatene, interesseorganisasjoner og fylkes- og primærkommuner i hele regionen. De ble servert et tettpakket program, ordstyrt av Inge Fosselie.

Vegvesenet har som kjent sektoransvaret for transportplanleggingen. Terje Moe Gustavsen var derfor også den som innledet og orienterte generelt om NTP-forslaget.

- Ja, for det er et "forslag" - og ikke en ferdigsnekret "transportpolitisk løsning", presiserte vegdirektøren.

Han inviterte til dialog og innspill, innen høringsfristen går ut 30. april. Samtidig var vegdirektøren tydelig på at nettopp fordi forslaget har en tydelig profil og helhet, så kan og må det brukes som "prioriteringsverktøy".