Vil etablere 14 nye John Bauer-skoler

Dersom det blir regjeringsskifte etter stortingsvalget neste høst, er John Bauer-gymnasene klare til å etablere en rekke nye skoler.

 

Det sier grunnleggeren av den svenske skolekjeden, Rune Tedfors, til NRK. Han har bygd opp 27 skoler i Sverige, og hele 14 nye skoler står på planen i Norge dersom vi får et regjeringsskifte i 2009. Skolekjeden forventer nemlig at en borgerlig regjering vil åpne opp for et frislipp av flere private videregående skoler.

Og ønsket om å starte opp flere skoler vil bli oppfylt, er meldingen fra Høyre.
- Det skal være anledning til et godt kvalitativt valg for elever og foreldre. Derfor kommer vi til å gjeninnføre friskoleloven hvis vi kommer i posisjon til det, sier Høyres Gunnar Gundersen.

I fjor høst ble det kjent at de private John Bauer-gymnasene har brukt millioner av kroner på å kjøpe konsulenttjenester fra selskaper de selv eier og driver. Fylkesmannen i Hordaland gransket John Bauer-gymnaset i Bergen og konkluderte med at skolen hadde brutt privatskoleloven. Både skolen i Bergen og i Oslo blir nå gransket av myndighetene for bruken av statsstøtte og for rot i administrasjonen.