Positiv resultatutvikling i YIT

Også 2007 ble et godt år for YIT, både internasjonalt og i Norge.

Omsetningen i YIT Konsernet økte med 13 prosent til ca 29,7 milliarder kroner og driftsresultatet økte med 31 prosent til ca 2,7 milliarder kroner. Dette gir en driftsmargin på hele 9,1 prosent.

YIT i Norge har også oppnådd gode resultater i 2007. Omsetningen i Norge økte med hele 27 prosent til ca 3,5 milliarder kroner (2,8 milliarder kroner i 2006). Dette er betydelig mer enn markedet har vokst på samme tid. Ordreinngangen økte med ca 30 prosent til 3,8 milliarder kroner (2,9 milliarder kroner i 2006). En god del av veksten skyldes ikke minst satsningen på rørleggertjenester som har gitt YIT en ytterligere forsterket posisjon som teknisk totalleverandør.

På lik linje med konsernet for øvrig, har også YIT Norge et meget godt driftsresultat, med en økning på hele 48 prosent. Driftsresultatet vil imidlertid bli publisert senere.

Sykefraværet holdt seg på samme nivå som i 2006 og endte på 5,6 prosent. YIT ser fortsatt muligheter for å redusere dette, selv om det er lavere enn de man naturlig kan sammenlignes med.

YIT har et meget godt utgangspunkt for å kunne utvikle seg videre i 2008. Markedet ser ut til å holde seg på et fortsatt høyt nivå og YIT har fått flere gode prosjektkontrakter og langsiktige serviceavtaler. Flerfaglige tekniske leveranser er ønsket fra stadig flere kunder, noe som viser at YITs strategi og satsing på flerfaglighet er riktig. Ytterligere vekst i 2008 vil komme blant annet gjennom fortsatt utvikling av rørleggertjenester.