Ringkollstua får ikke utvide

Miljøverndepartementet sier nei til planene om utvidelse av det kjente utfartsstedet Ringkollstua på Krokskogen i Ringerike kommune. 

Departementet mener en utbygging vil være i strid med de natur- og friluftsinteresser som forslaget til ny markalov skal ivareta. Derfor har Miljøverndepartementet tatt innsigelsen fra fylkesmannen i Buskerud til følge og sagt nei til å stadfeste reguleringsplanen for Ringkollen.

Reguleringsplanen gikk ut på å utvide anlegget med inntil sju nye hytter for overnattingsgjester. Ringerike kommune har anbefalt utbygging. Utbyggerne har gjort det klart at Ringkollstua sannsynligvis må stenge dersom utvidelsen ikke tillates.

I en pressemelding sier miljøvernminister Erik Solheim (SV) at departementet mener det er viktig å opprettholde Ringkollstua som serveringshytte for allmennheten og til bruk i forbindelse med idrettsarrangementer. Derfor vil Miljøverndepartementet ta initiativ til et snarlig møte med kommunen og berørte organisasjoner for å finne en løsning for fortsatt drift av Ringkollstua.

Fra 1999 til 2005 drev Skiforeningen Ringkollstua.