Små marginer i NCC

NCC Construction Norge leverer et vesentlig dårligere resultat i siste kvartal og for året under ett enn i samme perioder i fjor. 

Nettomsetningen i NCC Construction Norge stiger med 333 millioner svenske kroner til 6.335 millioner svenske kroner for året under et. Nettomsetningen for fjoråret blir nemlig reddet av et godt fjerde kvartal omsetningsmessig. 366 millioner svenske kroner lå man foran fjoråret i perioden oktober til desember, men omsetningsveksten hjelper lite på resultatet.

I fjerde kvartal hadde man en resultatmargin på 0,8 prosent. Dette var svakest av samtlige forretningsenheter i NCC-konsernet. For året under ett ligger man på 1,2 prosent mot 3 prosent i 2006.

Resultatet for kvartalet ble 16 millioner svenske kroner, mens man for hele året endte på 76 millioner svenske kroner. 

En norsk gren av konsernet som får skryt i årsrapporten er NCC Roads. Gode priser på pukk og asfalt er med på å dra de norske marginene opp. 

For NCC-konsernet ellers er det derimot mange lyspunkt. Med vekst med vekst både i nettoomsetning og resultat etter finansielle poster og skatt. NCC-aksjen stiger også kraftig på Stockholmsbørsen, og den er i skrivende sund opp nesten fem prosent.

Les hele rapporten her