Rekorddeltakelse på Utleiekonferansen

Det er rekorddeltakelse på den tredje utgaven av Utleiekonferansen.

2008-utgaven samler rundt 220 deltakere på Gardermoen. Samlingen gjenspeiler dermed den kraftige veksten utleiebransjen har vært gjennom de senere årene.

- På fire år har omsetningen til utleiefirmaene doblet seg i Norge, sier Ove Lunde, formann i Norsk Utleieforening.

Lunde kunne også fortelle om stor optimisme i bransjen. 85 prosent av de spurte i en undersøkelse gjennomført av International Rental News i fjor høst, sier at de forventer en omsetningsvekst i utleiemarkedet også i 2008. Hele 82 prosent sier de vil øke maskinparken i 2008.

- Det er fortsatt optimisme i bransjen, slår Lunde fast.

Bransjen omsatte for ca seks milliarder kroner i 2006, og disse tallene vil øke i 2007.

Utleiekonferansen
Konferansen ble første gang arrangert i 2005. På konferansen året etter ble Norsk Utleieforening stiftet. Stadig flere medlemmer er blitt med i foreningen, og omsetningsmessig dekker den nå store deler av det norske utleiemarkedet. Tidligere har rundt 170 personer deltatt på konferansen. I år er enda flere innom dørene på Thon Hotell, Oslo Airport på Gardermoen torsdag 7. og fredag 8. februar.

Solid program
Det solide programmet har nok vært med på å trekke til seg bransjens deltakere. Årets konferanse har overskriften "Bransjen tar ansvar".

På konferansen får deltakerne delta i et variert program. Blant annet kommer sjeføkonom i NHO, Tor Steig og BI-professor Torger Reve for å snakke om utleiebransjens fremtidige muligheter i byggenæringen. Kurt Oddekalv vil garantert fyre av noen salver når han snakker om morgendagens miljøutfordringer, og Byggeindustriens sjefsredaktør Per Helge Pedersen vil på slutten av dag 1 komme med sitt skråblikk på utleiebransjens aktører.

- Det er med stor glede vi inviterer utleiebedrifter, leverandører og alle som er interessert i utleiebransjen velkommen. Dette er en unik anledning til å treffe kolleger og bransjefolk fra hele landet. Vi har satt sammen et program som vi satser på vil interessere - og engasjere. Vi frister med dyktige og anerkjente foredragsholdere fra inn- og utland, sier Lunde.

Han ser blant annet frem til å høre to kunder, Jon-Erik Lunøe fra Selvaagbygg og Kyrre Olaf Johansen fra Mesta komme med sine krav og forventinger til utleieaktørene. Eivind Bøe, leder av Bautas AS, vil snakke om lærdom etter en alvorlig arbeidsulykke. Når operatøren ikke forstår norsk, heter innlegget til daglig leder Hans Chr. Elmholdt, Lifting & Safety international AS. Han vil snakke om hvordan gjennomføre nødvendig brukeropplæring. Michel Petitjean, generalsekretær i ERA - European Rental Association, vil i sitt innlegg ha fokus på Europa.

Utstilling
Årets konferanse arrangeres i en egen konferanse- og utstillingshall. Det betyr at rundt 30 leverandører vil ha sine utstillinger inne i selve plenumssalen. Her skal også festmiddagen inntas torsdag kveld.