Rådgiver kjøper arkitekt

Multiconsult har kjøpt seg inn i et av landets største arkitektkontor med penger og 50 arkitekter. 

Gjennom avtale mellom LINK Signatur AS og MULTICONSULT AS etableres et nært strategisk samarbeid mellom selskapene. En slik konstellasjon har det norske markedet ikke sett tidligere, skriver arkitektfirmaet i en pressemelding.

Grunnstammen i dette selskapet er 150 medarbeidere fra LINK signatur AS, 50 arkitekter og landskapsarkitekter fra MULTICONSULT AS. Også 4 arkitekter i Kustlinje AB i Strømstad, som i dag er eiet av MULTICONSULT, inngår i avtalen. Alle samles i LINK signatur AS Norge, med heleide datterselskaper i Sverige og Danmark. Selskapet vil fra starten ha til sammen ca. 200 medarbeidere, og være blant de ledende i Norden.

Avtalen innebærer at MULTICONSULT overtar 40% av aksjene i LINK signatur AS.

LINK signatur AS vil fortsatt være et fullt ut selvstendig arkitektkontor, men i enda større grad allsidig og kompetansetungt. Avtalen vil åpne for muligheter som selskapene hver for seg ikke har i dag, og det vil bli naturlig å støtte seg på hverandres verdifulle spesialkompetanse. Slik møtes fremtidens behov for mer spisskompetanse innenfor områder som miljø og energieffektivisering, som ytterligere vil sikre kvalitet i alle gjennomføringsledd.

Ut over at LINK signatur blir en enda mer komplett samarbeidspartner, vil denne avtalen ikke ha noen innvirkning på pågående prosjekter eller forholdet til våre mange kunder, avtaleparter og forbindelser. I nye prosjekter og sammenhenger der det er hensiktsmessig, kan de tre fagmiljøene forenes, men i mange tilfeller vil fortsatt samarbeide med andre fagmiljøer være fullt aktuelt.

LINK signatur AS skal bygge videre på nåværende organisasjonsmodell som har som basis å utvikle selvstendige arkitektmiljøer med lokalt særpreg, samtidig som det trekkes fordeler av et stort og samlende fellesskap. Vi ser det som viktig å være tilstede i de miljøer de arbeider og kan på den måten levere tjenester ut fra et inngående kjennskap til lokale forhold.

Avtalen er et viktig skritt fremover for LINK signatur AS og MULTICONSULT AS, og er helt i tråd med de målsettinger som tidligere er trukket opp for selskapene. Evne til nytenking i forhold til organisasjon og samarbeidskonstellasjoner er avgjørende i en bransje som opplever stadig økende kompetansekrav og større grad av internasjonalisering.