Alliero kjøper HK Elektro AS

Alliero-gruppen har signert en avtale om kjøp av elektroselskapet HK Elektro AS. 

Like før nyttår kjøpte Alliero de etablerte håndverkerbedriftene Malermester M. Bratfoss AS, Stensrud og Stensrud AS og Betong og Mur Rehab AS, som til sammen omsatte for 146,6 millioner i 2006. Tidligere har selskapet kjøpt gulvleggingsselskapet ATOG og VVS-selskapet Frosting og Hermansen. Alle oppkjøpene er viktige brikker i Allieros vekststrategi, som går ut på å bygge en stor, industrialisert aktør som besitter topp kompetanse og kapasitet – både innen totalentrepriser og hvert enkelt håndverkerområde.

HK Elektro AS, som er et veletablert selskap med stor kundemasse og oppdragsmengde, har 48 ansatte og omsatte for 57 millioner kroner i 2006. Selskapet, som ble etablert i 1990 og jobber med oppdrag innen nybygg, rehabilitering og service, representerer den siste store brikken i kompetansematrisen hos Alliero-gruppen.

- Elektroområdet var frem til i dag det eneste kompetanseområdet vi ikke dekket internt. Vi har samarbeidet med HK Elektro over flere år og kjenner bedriften og de ansatte godt. Vi er svært fornøyd med å få bedriften med på laget, og kan nå tilby våre kunder ledende kompetanse også innen elektrofaget, sier konsernsjef Bjørn-Sigurd Johansen i Alliero.

Vekststrategien har gitt Alliero-gruppen en slagkraftig posisjon som totalleverandør av tjenester innen rehabilitering og vedlikehold. Med de siste oppkjøpene har Alliero-gruppen ca. 320 ansatte fordelt på egne selskaper og avdelinger innen entrepriser, maling, fasade- og mur, betong, tapetsering og gulv, snekker- og tømrerarbeider, våtrom, VVS, Facility Management og elektro. I tillegg har selskapet en stab av medarbeidere dedikert til prosjektledelse, entreprise, salg og markedsføring.

- Vi satte oss som mål å være først i Norge med å tilby både totalentrepriser og et tilnærmet komplett tilbud av håndverkertjenester fra eget hus. Det har vi lykkes med. Samtidig har vi etablert en moderne, fleksibel og markedstilpasset organisasjon med en industriell og lønnsom drift, sier Johansen.

- Det er hyggelig at Alliero verdsetter vår kompetanse og posisjon innen elektro. Samtidig ser vi frem til å bli en del av Alliero-gruppen, som besitter markedets fremste og bredeste kompetanse innen rehabilitering og vedlikehold av eiendom. Vi er sikre på at dette åpner for mange positive synergieffekter, sier daglig leder Leif Haugen i HK Elektro AS.