Stadig mer utleie

Den av bransjene i byggenæringen som vokser aller mest, er utleiebransjen. I to dager samles utleiebransjen til konferanse og messe på Thon Hotel Oslo Airport Gardermoen. Bransjen tar ansvar er tema for konferansen. Det var en meget fornøyd styreleder Ove Lunde som åpnet konferansen som totalt har 220 deltakere. Det er 35 utstillere med på opplegget.

Dette er den tredje konferansen som arrangeres i Norge. Utviklingen når det gjelder utleie, har vært stor både i Norge og i verden. I Norge er det nå et utleiemarked på mer enn 6 milliarder kroner. Totalt er det mer enn 14 000 utleieselskap i Europa. Det skjer hele tiden oppkjøp - det betyr at de store blir større. På verdensbasis investerte utleieselskapene for mer enn 55 milliarder kroner. For produsenter av utstyr til bygg og anlegg er utleieselskapene blitt svært viktige aktører.

Mange bedrifter i byggenæringen har funnet det lønnsomt å leie i stedet for å kjøpe utstyr. De som fortsatt ikke har innsett dette, kjemper mot vindmøllene mener utleiebransjen.