Reinertsen desidert lavest

Tilbudssummene på Rosenborg skole og idrettshall varierer voldsomt fra 144 millioner (Reinertsen) til 210 millioner kroner.

- Det var så mye at vi fikk problemer med vurderingskriteriene. Vi fikk på en måte ikke noen frihet til å vurdere prosjektene, alt ble bundet til pris.. Ut fra de kriteriene vi hadde valgt, for ikke å få noen klager og bli dømt i KOFA ble vi nødt til å velge det tredje beste alternativet, sier rådgiver i Trondheim kommune, Steinar Johnsen.

- I ettertid ser vi at det er entreprenører som har nok å gjøre og har "skrevet med gaffelen". Skanska sammen med Per Knudsen Arkitektkontor lå nærmest i pris, 11 millioner unna, men tilbudet var så dårlig arkitektonisk og utformingsmessig at det ikke var akseptabelt.

Teknobygg og Madsø Sveen lå på 185 millioner, mens NCC og Hent AS lå på 208 og 210 millioner kroner, opplyser Johnsen

Dette er den tredje samhandlingsentreprisen Reinertsen har sammen med Trondheim kommune. De to forrige var tvillingskolene Åsheim og Charlottenlund i 2005 og Blussuvoll skole i 2007.

- Det er litt uheldig, fordi vi kunne godt ha tenkt oss å prøve noen andre grep for å se hvorledes det fungerer på ungdomstrinnet. Strukturen blir vel ensartet, så vi kunne godt ha tenkt oss noe nytt. Men det blir nøktern skoler og Blussuvoll ble fullført til 21-22 000 kroner per kvadratmeter med inventar og infrastruktur. Selv om prisene har gått opp ligger vi fremdeles lavt, sier Johnsen og regner med en kvadratmeterpris på 24.500 - 25.000 kroner for Rosenborg skole og idrettshall inkl. merverdiavgift ved ferdigstillelse.