Ullevaal stadion på vei over i historien?

Ullevaal stadion kan være på vei over i historien etter 80 år som landskamparena. Norges Fotballforbund (NFF) vurderer å reise et nytt anlegg.

NA24 har fått bekreftet fra flere kilder at NFF vurderer å bygge et anlegg med plass til 50.000 tilskuere i Oslo-området. Det vil si at vurderingene går på å bygge en ny arena med dobbelt så stor tilskuerkapasitet som Ullevaal stadion har i dag.

Planene om å bygge en helt ny arena henger også sammen med planene om å søke fotball-EM i 2016.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) krever at EM-anleggene må ta minst 30.000 tilskuere, mens kapasiteten på Ullevaal i dag er på 25.572. Ingen norske anlegg fyller altså kravene.

Bygge ut
- Under 30.000 tilskuere er uaktuelt, det er minimum. Vi må ha minst en arena som er større, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NA24.

- Vi bygger nok på Ullevaal til å romme 31.000 tilskuere i løpet av de nærmeste årene, sier Kåfjord som legger til at utfordringen til fotballforbundet er å bygge et anlegg som tar 40.000 tilskuere. Svenskene er i ferd med å reise et slikt anlegg.

Kåfjord sier at det i øyeblikket ikke er noen aktuell problemstilling å flytte fra Ullevaal, men han vil ikke si hva som kan skje i fremtiden.

Tenker stort
NA24 viser til flere ikke navngitte kilder som mener at det er svært aktuelt å bygge et helt nytt anlegg, for Ullevaal-området er rett og slett ikke stort nok til å romme en så omfattende arena som det er snakk om.

Kostnadssiden ved å bygge ut for flere enn 31.000 tilskuere på Ullevaal gjør det også aktuelt å tenke i andre baner, som å satse på et helt nytt anlegg et annet sted.

Infrastrukturen som går på parkerings- og kommunikasjonsmuligheter taler også imot Ullevaal som Norges fremtidige storstue for fotball.