– Valla fikk ikke til noe som LO-leder

Gerd-Liv Valla har fått ufortjent mye heder for sin tid som LO-leder. Hun fikk ikke til noe, mener leder Arve Bakke i Fellesforbundet. 

Bakke overtok som leder i LOs største forbund i privat sektor etter Kjell Bjørndalen i fjor høst, og fyrer løs mot Valla i flere aviser onsdag.

– Jeg registrerer at flere løfter opp Gerd-Liv Valla som et ikon og flagger henne som en historisk LO-leder. En nøktern vurdering av hva som skjedde mens hun styrte LO, forteller noe annet, sier Bakke til Dagens Næringsliv.

Han mener det var Fellesforbundet, ikke LO, som førte an for å få en rød-grønn regjering i 2003.

– Det var Ap, SV og Sp som selv bestemte seg for dette. Så ga Fellesforbundet, og senere LO, sin støtte, sier Bakke til Dagsavisen.
Dessuten peker han på at LO ikke kjørte et eneste lønnsoppgjør under Vallas ledelse.

– Det var forbundsvise oppgjør, og det var Fellesforbundet som gikk i front. LO sto bare for mellomoppgjørene, og det er jo ren regulering, sier Bakke.

Bakke gir ikke engang Valla æren for å ha reddet sykelønnsordningen.

– Hun både kunne og burde ha tatt den saken opp i LO og Ap, og stoppet forslaget før det ble fremmet. I stedet agerte hun på en måte som både svekket egen statsminister og eget parti. Det var uheldig, sier Bakke til VG.

Gerd-Liv Valla har ikke ønsket eller ikke vært tilgjengelig for å kommentere Bakkes utspill overfor noen av mediene.