Fylkesmenn krever mer penger for å dekke Terra-tap

Flere fylkesmenn mener at staten må bevilge mer penger for å dekke kommunenes tap i Terra-saken.

Kravet settes fram av flere fylkesmenn som NRK har snakket med, etter at kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa mandag lovte Terra-kommunene økonomisk hjelp dersom velferdstilbudet i kommunen blir kraftig rammet.

Meltveit Kleppa nekter ifølge NRK å øke bevilgningene ytterligere til fylkesmennene, selv om fylkesmennene ikke har penger til å hjelpe kommunene.
Mandag holdt ministeren døra på gløtt for at Terra-kommunene kan få ekstrabevilgninger dersom de ikke greier å opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud over tid.

- Jeg åpner døra på gløtt for å vurdere omfanget av de årlige skjønnsmidler som tildeles fylkesmennene og for at Terra-kommunene kan få en større del av denne potten. Men forutsetningen må da være at Terra-kommunene sannsynliggjør at de ikke greier å opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud over tid, sa Meltveit Kleppa til NTB.

Hun ga mandag Terra-kommunene en frist på fire år med å dekke inn tapene, og sa til NT at en mulig beslutning om å tilføre fylkesmennene ekstra skjønnsmidler ligger langt fram i tid, og vil sitte langt inne.