Arrangerer Matteknekkern 2008

Rescon Mapei og Nord-Odal Ungdomsskole arrangerer for fjerde gang Matteknekkern.

Arrangementet går av stabelen torsdag 7. februar. Dette skal være en vennskapelig matematisk kappestrid for 10. klasse.

Bakgrunnen for konkurransen er at for få av dagens unge velger høyere utdanning knyttet til ulike realfag, med den konsekvens at næringslivet om få år vil ha problemer med å rekruttere personer med ønsket kompetanse.

- Årsakene kan være flere, men beklageligvis er ikke naturfag og matematikk de fagene som står sterkest og fenger mest hos dagens ungdom. Utviklingen er faktisk slik at matematikknivået i 10. klasse er svakere enn i andre nordiske land, og trenden er nedadgående, heter det i en melding fra Rescon Mapei og Nord-Odal Ungdomsskole.

Dette bekymrer mange i næringslivet. Gode kunnskaper innen matematikk er viktig for mange studier etter ungdomskolen og videregående, og for å kunne kvalifisere seg til mange stillinger i næringslivet.

Rescon Mapei og Nord-Odal ungdomsskole vil derfor sammen sette fokus på matematikk i skolen og gjøre et tiltak for å snu utviklingen gjennom å arrangere en matematikk-konkurranse.

- Vi ønsker rett og slett at det skal være litt "tøft" å være flink i matematikk. Dette året har vi også fått med SINTEF som samarbeidspartner for arrangementet, sier Trond Hagerud, adm. direktør i Rescon Mapei og Bjarne H. Thesen, rektor på Nord-Odal Ungdsomsskole.

Konkurranse arrangeres mellom alle 10 ungdomsskolene i Kongsvinger-regionen: - Nord-Odal, Sør-Odal, Holt, Tråstad, Roverud, Austmarka, Eidskog, Grue, Åsnes og Våler.

Deltagende skoler skal stille med et lag bestående av 3 elever fra 10. klasse.

Samtlige skoler har også i år meldt seg på. Vinnerlaget får en splitter ny bærbar PC hver i premie.