Slurves med innfesting

Salgs- og markedssjef Joakim Melby Olsen i Fischer Norge AS menes det slurves altfor mye med innfesting her i landet.

Han mener det i altfor stor grad brukes feil produkter, ikke bare blant hobbysnekkere, men også i stor grad i den norske profesjonelle byggenæringen.

- Jeg har vært på mange byggeplasser i løpet av det siste året hvor jeg ofte har sett feil bruk av innfesting, sier Melby Olsen til Byggeindustrien.

Han ønsker nå å sette søkelys på denne problemstillingen før en alvorlig ulykke skjer.

- Med så mange dårlige løsninger kan det når som helst skje en alvorlig hendelse på grunn av dette, legger han til.

Melby Olsen forteller at det er mange ulike situasjoner hvor feil festemidler brukes.

- Dette kan være på tunge betongkonstruksjoner, innfesting av himlinger, festing av rekkverk samt montering av ulike produkter på vegger, forteller han. Melby Olsen ønsker å få frem at det sjelden er den innfestingen som følger med andre produkter, eller det som finnes i bunnen av verktøyskrinet, som passer til oppgaven man har ved montering av ulike produkter.

- Innfestingen som ofte automatisk følger med når man kjøper et produkt som skal monteres er nesten aldri god nok. Leverandørene av for eksempel en vegghengt peis eller tv kan jo umulig vite i hvilket byggemateriale produktet skal monteres. Det kan monteres på betong, leca, gips, siporex, tre eller annet. Alle disse ulike materialene har behov for ulik kvalitet av et innfestingsprodukt. Da hjelper det sjelden å plukke frem noen rester fra bunnen av verktøyskrinet, mener Melby Olsen.

Les mer i Byggeindustrien nummer 2.