Slår til på hjemmebane

Byggkjøp slår til på hjemmebane i Mjøsregionen og åpner nytt byggevaresenter i Nydal næringspark mellom Brumunddal og Hamar. 

Den 2800 kvadratmeter store butikken representerer en strategisk satsing i Mjøsområdet og betyr et enda tettere samarbeid mellom Brøttum Almenning og Byggkjøp.

– Vi har en veldig sterk tro på denne etableringen. Dette er en viktig region med sterk vekst i boligbygging takket være nærhet til Gardermoen og Oslo. Samtidig er det en rekke store hytteområder i regionen, som Trysil, Sjusjøen og resten av Ringsakerfjellet. Til sammen betyr dette et svært interessant marked for oss, forteller kjededirektør Morten Marker i Byggkjøp.

Samarbeidsselskap
Brøttum Allmenning har drevet trelastbutikk på Mesnali i Ringsaker siden 1915 og skal gjennom selskapet Byggkjøp Mjøsa AS drive senteret som får navnet Byggkjøp Hamar. Selskapet Byggkjøp Mjøsa AS ble stiftet i oktober i fjor med Brøttum Almenning som majoritetseier med 60 prosent, mens Nordek Invest eier de resterende 40 prosent.

– Vi har i løpet av de siste to årene blitt stadig tettere knyttet opp til Nordek. Både gjennom byggevarekjeden Byggkjøp, men også gjennom husbyggeren Blink Hus. Når vi nå ønsker å utvikle den sterke stillingen vi har i denne regionen videre, så var det naturlig å gjøre dette i samarbeid med Nordek og Byggkjøp, sier almenningsbestyrer Bjørn Bredvold i Brøttum Almenning.

– Satsingen i Mjøsområdet sammen med Brøttum Almenning er et nærmest perfekt prosjekt strategisk sett for Nordek. I tillegg er det jo ekstra hyggelig at det omsider kommer en Byggkjøpbutikk i nærheten av Hamar når vi tross alt har hovedkontoret vårt her, sier Rune Smestad som er administrerende direktør i Nordek AS.

Pilotprosjekt
Bygget blir på totalt 2800 kvadratmeter og består av en varm del for fullsortiment butikk, kontorer, proffsalg og møterom, samt en kald del for lager. Den nye store satsingen på kjøkken, bad og garderobe som har fått disponere hele 250 kvadratmeter gjør senteret til et pilotprosjekt i Byggkjøp-sammenheng.

Proff-satsing
I tillegg blir det en markert satsing på proffkundene ved at de har fått en helt egen avdeling med egen inngang. Her er plass til en kaffeprat med faglig innhold fra leverandørene samt utstillingsarealer for de mest særpregede spesialiteter en proffkunde måtte ønske seg.

– Vi tror det er riktig tid for satsing på proffkunder. De stiller stadig større krav til oss, og det må vi rette oss etter. Trelast fra Brøttum har et meget godt rykte i hele regionen, og vi håper etableringen i Nydal skal fange opp nye markedsområder og nye kundegrupper. Vi har ekspansive mål for årene som kommer, og vi venter en vesentlig økning i omsetning og aktivitet, sier Morten Marker.