Svakt byggevaresalg i desember

Etter en utflating i november ble det et kraftig fall for byggevaresalget i desember. 

Ifølge Byggevareindustriens månedlige rapport om innenlandsk salg av byggevarer, var salget i desember i fjor justert for prisstigning bare 89,7 prosent av salget i samme måned i 2006.

– Nedgangen var ventet og kommer faktisk noe senere enn vi på forhånd hadde antatt, kommenterer adm. direktør Arne Skjelle i Byggevareindustrien.

Han synes imidlertid ikke fallet er dramatisk.

– Det er ikke riktig å trekke for bastante konklusjoner på bakgrunn av kun en måned hvor det attpåtil inngår mange fridager. Ute i markedet er det fortsatt god aktivitet. Selv om det er tegn til at boligbyggingen er på vei ned, synes det som om næringsbygging kan oppveie noe i tillegg til at rehabiliteringsmarkedet ruller og går, fremholder Skjelle som ikke vil komme med noen prognose for 2008 før det foreligger omsetningsrapporter fra et par måneder til.

– Men fortsetter trenden fra desember, kan vi få en betydelig nedgang i størrelsesorden 20-25 prosent. Men enn så lenge tror vi ikke på det når vi ser oss rundt i bygge-Norge, avslutter Skjelle.

2007 ble et godt år for byggevaresalget med en omsetningsvekst justert for prisstigning på 13,3 prosent. Dette var tredje året på rad med pen vekst. November- og desembertallene antyder at denne trenden nå er i ferd med å snu.