Utleiemarkedet holder seg

Utleiemarkedet vil holde seg på et stabilt høyt nivå også den dagen byggeaktiviteten avtar. 

Det mener Michel Petitjean, generalsekretær i European Rental Association (ERA). Et hett byggemarked over hele Europa bidrar sterkt til at utleiemarkedet nå rir på en oppgangsbølge, men Petitjean tror ikke utleiebransjen vil falle nevneverdig den dagen byggeaktiviteten avtar.

– I nedgangstider bremser entreprenørene investeringene i nytt utstyr og velger heller å leie. Utleiemarkedet vil derfor holde seg relativt stabilt, sier Petitjean.

ERAs generalsekretær vil holde et foredrag om det europeiske utleiemarkedet under Norsk Utleieforenings Utleiekonferanse 7. og 8. februar.

Michel Petitjean beskriver europeisk utleieindustri som et lappeteppe. I det legger han at de ulike lands utleiemarkeder ofte opererer og fungerer ulikt. På den annen side har Europas utleiemarkeder en meget viktig fellesnevner.

– Uansett land viser undersøkelser at det lønner seg å leie fremfor å eie. Derfor er det grunn til å tro at utleiemarkedet vil øke også på lang sikt, og det gjelder for hele verden, hevder Petitjean.

Les mer om saken i Byggeindustrien nummer 2.