Trenger folk

Byggenæringen vil ha et årlig behov for om lag 400 sivilingeniører og 500 ingeniører i tiden framover. 

I tillegg vil det være behov for samme antall personer med utdanning fra teknisk fagskole, skriver BNL på sin nettside.

- Vi har som mål at minst 7000 ungdom skal velge byggrelaterte yrkesfaglige utdanningsprogrammer hvert år. Næringen må arbeide for kontinuerlig rekruttering både til ingeniørstudier og til fagarbeiderutdanninger for å møte behovet i framtida, sier kompetansedirektør Jørgen Leegaard i BNL.

Ungdom som utdanner seg til jobber i byggenæringen, har gode jobbutsikter og deltakelse i mange spennende byggeprosjekter i vente. I tillegg til behovet for fagarbeidere, viser Leegaard til Tekniske allmennfag (TAF), et utdanningsløp i videregående skole som fører fram til både fagbrev og studiekompetanse i løpet av fire år. - Dette er et godt alternativ for unge som vil gå videre med byggrelaterte ingeniørstudier.

I morgen lanserer Nasjonalt forum for realfag rekrutteringskampanjen "Den virkelige verden". Den landsdekkende PR-kampanjen, som koordineres av Kunnskapsdepartementet, skal få flere unge til å velge realfag i videregående skole.

Regjering og næringsliv står samlet bak oppfordringen til dagens 15-åringer om å satse på realfag i videregående skole og BNL støtter helhjertet opp om initiativet.