Håpløst av Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet vil stenge undersjøiske tunneler for all trafikk når det skjer rehabiliteringsarbeider. Etter vårt syn er dette en firkantet og helt håpløs beslutning. Det samme synet har også Statens vegvesen. Mange steder har ikke omkjøringsmuligheter. Det å gjenåpne gamle ferjestrekninger for å lede trafikken utenom tunnelene vil ellers være et enormt tilbakeskritt for mange samfunn. Dyrt blir det også.

 

Vi er enig med Statens vegvesen om at det må være fullt mulig å finne andre løsninger. Det kan f eks skje ved at mye arbeid skjer nattestid, men at man da har mulighet å slippe trafikk gjennom med jevne mellomrom. Kommer det utrykningskjøretøy må man også ha løsninger slik at de kan slippe gjennom uansett.

Dette problemet har nå gjort at arbeidet er stanset når det gjelder helt nødvendig rehabilitering av Ålesundstunnelene og Freifjordtunnelen (som gir fast forbindelse til Kristiansund).

Vi mener at denne saken nå har trukket så langt ut at overordnet myndighet - det vil si departementene må komme sammen for å bli enige. I dag er begge de undersjøiske tunnelene svært trafikkfarlige. La det ikke gå liv før at denne saken bli ordnet.