Boligprisene opp

Boligprisene stiger, men på lang sikt har boligprisene hatt mindre vekst enn normalt.

Den underliggende pristrenden i boligmarkedet er fortsatt negativ selv om boligprisene har steget med 3 prosent siden desember. Januar utvikler seg normalt sterkere enn en gjennomsnittsmåned. Fra januar i 2007 har boligprisene blitt 0,3 prosent høyere. Det den laveste 12-månedersveksten målt siden august 2003.

- Det vi ser er at vi har fått en januar light effekt. Boligmarkedet er på langt nær friskmeldt. Men eiendomsmeglere opplever høyere aktivitet på visninger og flere bud. Det kommer nok av de skyhøye leieprisene vi har vært vitne til, sier formann i Norges Eiendomsmeglerforbund Øivind A. Tandberg.

Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakets forening er uenig.

- Jeg vil si at boligmarkedet er friskmeldt. Det er viktig å huske på at børs og bolig er to forskjellige verdener, sier Ek.

Han legger til at det har vært flere leiligheter til salgs i januar i år enn i fjor. Dette kan ha ført til en noe lavere prisstigning enn tidligere.

At det nå tar hele 44 dager å få solgt en leilighet mener han og kan forklares med den økte mengden av leiligheter på markedet.