Glava styrker miljøprofilen

Glava vil fra neste år ta i bruk naturgass (LNG) i produksjonen i Askim.

Gassen skal leveres av Gasnor, som også skal bygge et anlegg for lagring av naturgass i Askim, skriver Glava i en pressemelding..

Naturgass er mer miljøvennlig enn propan som i dag benyttes. CO2 utslippene vil kunne reduseres med 10 til 15 prosent, og NOx utslippet vil kunne halveres. For Glavas fabrikk i Askim betyr dette en årlig miljøgevinst tilsvarende utslippene fra 500 til 700 personbiler.

- Glava har tradisjon for fokus på miljø, og ved å ta i bruk naturgass i produksjonen avglassull styrkes vår miljøprofil ytterligere. Glassull er både energibesparende og miljøvennlig, og vi oppfordrer til å ta CO2 kvoten hjemme ved å isolere bedre, sier adm. direktør Jon Karlsen i Glava AS.

Gasnor etablerer i 2008 en lagerterminal på 250 kubikkmeter ved Glavas fabrikk i Askim. Denne terminalen vil ha kapasitet til å levere gass til flere kunder lokalt.
Fra før har Glavas produksjon av glassull en klar miljøprofil. Produktet inneholder mer enn to tredeler resirkulert glass. Riktig isolering av bolig og næringsbygg er et meget viktig energieffektiviserende tiltak som er med på å redusere utslippet av klimagasser som CO2.

Før jul besluttet Gasnor å bygge en terminal for mottak av LNG på Greåker i Sarpsborg kommune. Utbyggingsprosjektet til Gasnor skjer på Glavas eget havneområde i Greåker, og planlagt byggestart er sommeren 2008 med ferdigstillelse av første byggetrinn høsten 2009. Første fase omfatter fem tanker, hver på 700 kubikkmeter, og har en investeringsramme i underkant av 100 millioner kroner. Statsforetaket Enova bidrar i prosjektet med 24 millioner
kroner. Fullt utbygd vil anlegget omfatte 16 tanker med en samlet kapasitet på 11.200 kubikkmeter tilsvarende en investering på rundt 250 millioner kroner.

Anlegget vil betjene industri på Østlandet og deler av Sverige. Etableringen av lagerterminalen i Askim og mottaksterminalen i Sarpsborg er betinget de
nødvendige myndighetsgodkjennelser.