COWI vant ny storkontrakt

- Med denne seieren befester vi vår posisjon som ledende rådgiver i det norske helsebyggmarkedet, sier regiondirektør i COWI Midt/Nord, Terje B. Nikolaisen.

Kontrakten for Nye Molde sjukehus gjelder komplette rådgivende ingeniørytelser innen VVS, elektroteknikk, bygg, geoteknikk, brann, akustikk og logistikk, samt en del andre nisjefag. Arbeidene starter opp umiddelbart og gjelder hele prosjektgjennomføringen. Bruttoarealet er beregnet til ca 45.000 m2.

Arkitekter er Arstad Arkitekter AS, Narud-Stokke-Wiig Arkitekter & Planleggere AS og danske Arkitema. Oppdragsgiver Helse Nordmøre og Romsdal HF.

Som gjerne minner om at COWI på samme tidspunkt i fjor vant prosjekteringskontrakten for Haukeland Universitetssykehus. Så fulgte seieren vedrørende nytt sykehus på Gullaug i Buskerud, mens 2007 ble avsluttet med å vinne prosjekteringen av 2. byggetrinn ved MH-bygget i Tromsø.

Koordinator for COWIs helsebyggmarked i Norge, Alvin Wehn, er svært tilfreds med byggherre Helsebygg Midt-Norge (HBMN) sin innstiling.

- Som leverandør av rådgivertjenester har vi i en årrekke levert betydelige tjenester til Helseforetakene, eksempelvis ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Som profesjonelle rådgivere er det svært viktig å få bekreftet at referanser, prosessforståelse og kompetanse/kapasitet, blir tillagt så stor vekt, sier Wehn.